Rendang

Recept uit hét stoofvleesboek: 'De mijne is de beste'.

rendang recept
De mijne is de beste
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

kruidnagel

2

stukken steranijs

3

stukken kemiri (noot)

1

stukje van 25 g kunir (kurkuma)

3

schijfjes laos (plant verwant aan gember)

6

rode lomboks (peper)

5

teentjes knoflook

1

stengel citroengras

5

rode uien

kokosolie

75 g

kokosmelk

750 g

rundsvlees

1

biologische limoenen

enkele lente-uitjes

enkele takjes koriander

zout

Bereidingswijze
Bereiding

Maak de boemboe. Vijzel eerst de kruidnagel en de steranijs en daarna alle aromaten (kemiri, kunir, laos) tot een soort pasta.

Doe er de lomboks, knoflook, het citroengras en de uien bij en vijzel.Fruit aan in kokosolie.

Doe de kokosmelk en de blokjes rundvlees erbij. Kruid met zout. Laat alles 2 uur sudderen.

Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.

Breng op smaak met de geraspte limoenschil en het limoensap om het gerecht te verfrissen.

Werk af met fijngesneden lente-ui en koriander.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees