Quiche met pancetta, tijm en gerookte paprika

Deze quiche is de volgende dag misschien wel nóg lekkerder!

quiche pancetta
Fotografie: David Munns, bewerking recept: Ingrid van Koppenhagen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
3

eieren

150 mL

volle melk

250 mL

crème fraîche

200 g

magere spekreepjes of pancetta

100 g

(kastanje)champignons, in plakjes

100 g

geraspte kaas

Voor het deeg
200 g

bloem

1

eigeel

1 tl.

verse tijmblaadjes

1 1/2 tl.

gerookte paprikapoeder (pimenton)

100 g

ijskoude boter

Extra

vijzel

ingevette taartvorm van 24 cm ø

bakpapier

steunvulling (bakknikkers, droge peulvruchten, etc)

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven tot 190°C. Maak een quichebodem zoals hier is beschreven. Bak het deeg blind voor, verwijder na 20 min het bakpapier en de steunvulling. Laat de deegbodem onafgedekt nog 5 min drogen in de oven.

Neem de vorm uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Snij het overhangende, nog warme deeg netjes weg met een kartelmes. Klop in een kom de eieren los met de melk en de crème fraîche. Bak de spekreepjes met de champignons bruin in een droge koekenpan. Schep de spekjes en champignons met een schuimspaan bij het eimengsel.

Voeg de kaas toe en roer alles goed door. Schenk het mengsel op de voorgebakken deegbodem. Bak de quiche in 40 min af, tot het ei net gestold is. Laat iets afkoelen, haal de quiche dan uit de vorm. Serveer warm, in punten.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees