Quiche met pancetta, tijm en gerookte paprika
Deze quiche is de volgende dag misschien wel nóg lekkerder!

eieren
volle melk
crème fraîche
magere spekreepjes of pancetta
(kastanje)champignons, in plakjes
geraspte kaas
bloem
eigeel
verse tijmblaadjes
gerookte paprikapoeder (pimenton)
ijskoude boter
vijzel
ingevette taartvorm van 24 cm ø
bakpapier
steunvulling (bakknikkers, droge peulvruchten, etc)
Verwarm de oven tot 190°C. Maak een quichebodem zoals hier is beschreven. Bak het deeg blind voor, verwijder na 20 min het bakpapier en de steunvulling. Laat de deegbodem onafgedekt nog 5 min drogen in de oven.
Neem de vorm uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 150°C. Snij het overhangende, nog warme deeg netjes weg met een kartelmes. Klop in een kom de eieren los met de melk en de crème fraîche. Bak de spekreepjes met de champignons bruin in een droge koekenpan. Schep de spekjes en champignons met een schuimspaan bij het eimengsel.
Voeg de kaas toe en roer alles goed door. Schenk het mengsel op de voorgebakken deegbodem. Bak de quiche in 40 min af, tot het ei net gestold is. Laat iets afkoelen, haal de quiche dan uit de vorm. Serveer warm, in punten.