Zomerschotel met gegrilde groenten

Extra lekker met pancetta en mozzarella!

zomerschotel gegrilde groenten
Fotografie: Mickaeël Roulier
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
200 g

pasta (penne, schelpmacaroni)

24

groene asperges, gewassen, niet schillen

3

bosuitjes

12

dunne plakjes coppa di parma

verse tijm of bonenkruid

olijfolie

balsamico-azijn

versgemalen peper

2

grote bollen mozzarella, dikke plakken

Bereidingswijze
Bereiding

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Leg intussen de asperges en de stelen van de ui op een met olie ingesmeerd warm rooster. Zet de stelen 4 à 5 min onder de grill en de asperges 8 à 10 min. Keer halverwege. Neem de stelen en de asperges van het rooster en leg er 1 min de plakjes coppa op.

Verdeel de pasta over 4 borden samen met de gegrilde asperges, in stukjes gesneden ui en de coppa. Breng op smaak met peper, tijm of bonenkruid, een scheutje olijfolie en evt een scheutje balsamicoazijn. Serveer met mozzarella.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees