Minitaartjes met lentegroente en spekreepjes

Als je hier geen trek van krijgt...

minitaartjes lentegroente
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
500 g

(koelverse) doperwten (vuil gewicht: 1 kg)

1

bosje jonge wortelen, geschraapt, kleingesneden

150 g

sperziebonen, afgehaald, in kleine stukjes

1

kleine courgette, schil grotendeels verwijderd, in kleine stukjes

4

kleine uien, gesnipperd

zout

1

klontje boter

olijfolie

peper

1 tl.

suiker

1

hh kruimeldeeg

125 g

(magere) spekreepjes

handvol jonge slablaadjes

2

druppels balsamico-azijn

parmezaanse kaas

gemalen peper

Extra

6 kleine taartvormpjes, ingevet

Bereidingswijze
Bereiding

Laat de groente 10 à 15 min koken in een bodempje water met het deksel op de pan. Voeg een snufje zout toe als al het water is verdampt. Voeg de boter, wat olijfolie, peper en suiker toe. Hou warm. Verwarm de over voor op 180°C. Steek met een omgekeerd glas 6 rondjes uit het kruimeldeeg en leg ze in de vormpjes. Prik het deeg in met een vork, leg er bakpapier op en schep de groenten erop. Zet ± 15 min in de oven. Bak intussen de spekjes goudbruin in een beetje olijfolie. Haal het bakpapier en groente uit de vormpjes en laat het deeg nog 5 min in de oven bakken. Leg de slablaadjes op het deeg en verdeel de groente en spekjes erover. Bedruppel met de azijn, garneer met parmezaanse kaas en breng op smaak met peper.

Kruimeldeeg

Basisrecept: met de keukenmachine: mix 250 g bloem, 2 mespuntjes zout, 1 mespunt suiker, 150 g koude in stukjes gesneden boter tot een kruimige massa. Voeg 1 ei en 6 el melk toe en meng tot een stevige bal die loslaat van de kom. Dek af en zet het deeg 3 uur op een koele plek. Geen keukenmachine? Gebruik dan boter die op kamertemperatuur is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees