Kastanje-paddestoelsoep met pancetta en waterkers

Een kanjer van een gerecht qua smaak en looks!

Kastanje paddestoelensoep
Receptuur Tal Maes - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight - met dank aan slagerij Chateaubriand.nl en Fjalar Goud
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 koppen
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
500 g

(kastanje)champignons

200 g

shiitake

2 el.

olijfolie

1 el.

zoete ui, gesnipperd

3

takjes tijm, blaadjes gerist

200

gekookte kastanjes (vacuüm verpakt), grof gehakt

1

liter groente- of runderbouillon

125 mL

crème fraîche

100 g

dungesneden pancetta,  in kleine stukjes

1

bosje waterkers

Extra

keukenpapier, staafmixer

Bereidingswijze
Bereiding

Veeg de champignons en shiitake met een stuk keukenpapier schoon. Houd ong 1/5 deel van de champignons en shiitake achter voor de garnering en snij de rest in plakjes. Verwarm de helft van de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 4-5 min op matig vuur. Voeg de champignons en shiitake toe en bak ze al omscheppend 3-4 min mee. Voeg de tijm en kastanjes toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij, breng langzaam aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep ca 15 min zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Bak de pancetta in een droge koekenpan in enkele min goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Snij de achtergehouden champignons en shiitake in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes al omscheppend 3-4 min tot het vocht vrij begint te komen. Bestrooi ze met wat zout en peper.

Schep de soep in diepe borden of kommen. Verdeel er de waterkers, gebakken paddestoelen en gebakken pancetta over. Serveer eventueel met warm lekker brood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees