Recept! Pasta carbonara

De klassieker onder de klassiekers. Enne, dit recept is uiteraard zónder room!

wat moet ik eten carbonara
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten

extra vergine olijfolie

pancetta of guanciale in blokjes

(½ glas)witte wijn

grote eieren

grote eidooiers

pecorino romano

parmezaanse kaas

spaghetti (bijv de cecco)

Bereidingswijze

1. Verhit de olijfolie op halfhoog vuur in een grote steelpan en voeg de pancetta of guanciale toe. Bak totdat de randjes bruin beginnen te worden. Doe de wijn in de pan en laat vijf minuten zachtjes koken. Haal van het vuur.
2.Klop in een kommetje de eieren en eidooiers los met een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper. Roer er de kaas door.
3. Breng een grote pan met flink gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook al dente. Dat duurt vaak iets minder lang dan op de verpakking staat aangegeven. Blijf daarom proeven. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Roer er van het vuur af eerst het pancettamengsel door. Meng dan onmiddelijk en zo snel mogelijk het eimengsel door de warme spaghetti. Het makkelijkste gaat dat met een vleestang. Verdeel over zes borden en maal er nog wat zwarte peper over.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder