Recept! Pasta carbonara

De klassieker onder de klassiekers. Enne, dit recept is uiteraard zónder room!

spaghetti alla carbonara
kazuhide isoeGetty Images

Pasta carbonara: wie houdt er niet van? Uiteraard wel de 'echte' versie: zónder room, mét verse eieren. En natuurlijk kaas, véél kaas! 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 15 minuten
Ingrediënten
200 g

pancetta of guanciale in blokjes

50 mL

witte wijn

2

grote eieren

2

grote eidooiers

75

pecorino romano

75

parmezaanse kaas

400 g

spaghetti (bijv de cecco)

Bereidingswijze
  1. Bak de pancetta of guanciale in een koekenpan. Bak totdat de randjes bruin beginnen te worden. Doe de wijn in de pan en laat vijf minuten zachtjes koken. Haal van het vuur.
  2. Klop in een kommetje de eieren en eidooiers los met een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper. Roer er de kaas door.
  3. Breng een grote pan met flink gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  
  4. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Roer er van het vuur af eerst het pancettamengsel door. Meng dan onmiddelijk en zo snel mogelijk het eimengsel door de warme spaghetti. Het makkelijkste gaat dat met een vleestang. Verdeel over zes borden en maal er nog wat zwarte peper over.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder