Linzensoep met lamsvlees en spinazie

Comfort food pur sang!

linzensoep lamsvlees
Fotografie: Willem Groeneveld - Receptuur Manfred Meeuwig - Styling Marjolein Vonk
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 koppen
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
400 g

lamspoulet

olijfolie

1

uitje

1

teen knoflook

1/2 tl.

rode peper

1 tl.

gemalen komijn

1/2 tl.

kurkuma

1

literblik linzen

1

bouillonblokje

300 g

spinazie

1

klein blikje maïskorrels

Bereidingswijze
Bereiding

Bak het vlees in een ruime pan in olijfolie aan. Snipper de ui en hak de knoflook. Doe beide met de rode peper, komijn en kurkuma bij het vlees. laat even zachtjes koken. Doe er de goed afgespoelde linzen, 1 liter water en het bouillonblokje bij. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Was de spinazie en snij fijn. voeg de spinazie en de maïs aan de soep toe. Laat nog eens 5 min zachtjes koken. voeg eventueel zout en extra rode peper toe. serveer met lekker brood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees