Gebraden lamsbout met kruiden, olijven en pompoen

Het vergt enige voorbereiding, maar dan zet je ook wel een geweldige feestmaaltijd op tafel: gebraden lamsbout met kruiden, olijven en pompoen.

gebraden lamsbout recept
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

kleine lamsbout ca. 2 kg

1

bosje fijngesneden verse Italiaanse kruidenmix (salie, rozemarijn, oregano en tijm)

olijfolie om te bakken

peper en zout

zwarte olijven

4

tenen knoflook gekneusd

1

kleine pompoen

Bereidingswijze
Voorbereiding

Snijd het middenbeen uit de lamsbout (laat het kuitbeen zitten) vraag de slager. Bestrooi vervolgens de binnenzijde van de bout met peper, zout en eenderde van de kruiden. Breng het vlees in zijn oorspronkelijke vorm terug door het stevig op te binden met het touw. Leg de bout in de braadslede of ovenschaal, en bestrooi ook de buitenzijde met peper en zout en de rest van de kruiden. besprenkel vervolgens het vlees royaal met olijfolie. Schil (is niet nodig) indien gewenst de pompoen. Snijd vervolgens de pompoen in 1 cm dikke plakken, (verwijder de pitten) en vervolgens in stukken van ca. 6 cm. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190/200°C. Verhit wat olie in een ruime koekenpan, of braadslede en bak de lamsbout rondom enkele minuten op hoog vuur aan om het vlees kleur te geven. Leg de bout weer terug in de braadslede, voeg de knoflook toe en braad de lamsbout in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. rosé. Neem de bout na ca. 30 min. uit de oven, bedruip het vlees met vrijgekomen braadvocht en verdeel er de stukken pompoen en olijven omheen. Braad vervolgens verder tot er een uur verstreken is en check de gaarheid. Laat het vlees 5 min. rusten en braad nogeens ca. 10/15 verder tot het vlees mooi veerkrachtig, en de pompoen gaar is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees