Kipsandwich

Altijd lekker: een overheerlijke kipsandwich. Voor de lunch of gewoon als snack tussendoor!

kipsandwich
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
2

biologische kipfilets, met vel (poelier)

scheutje olijfolie

zout en vers gemalen zwarte peper

8

kerstomaatjes

4

sneden zuurdesembrood

zelfgemaakte mayonaise (of lekkere uit de winkel, zoals DeVos Lemmens citroenmayonaise)

rucola

Extra

ovenvaste (grill)pan, ovenschaal

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 C. 
  2. Laat de pan heet worden. Wrijf de kipfilets in met wat olie en strooi er zout en peper op. Leg de filets in de hete pan met het vel naar beneden. Temper het vuur en laat 5 min zachtjes garen, keer de filets om en bak nog eens 5 min. Leg intussen de tomaten in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over en bestrooi met zout en peper. 
  3. Zet de pan met kip en de schaal met tomaten samen in de oven en braad 15 minuten, of tot de kip gaar is. Haal alles uit de oven en houd het warm.
  4. Rooster het brood en smeer er mayonaise op. Leg op twee sneden rucola. Snijd de kip in plakken en verdeel die over de rucola. Schep de geroosterde tomaten erop en besluit met een laagje vers gemalen zwarte peper en de andere sneden brood.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees