Groentesalade met biefstuk

image
Jérôme Bilic
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

rode ui, in halve ringen

1

olijfolie

400 g

groente (peultjes, maïskolfjes, worteltjes)

1 el.

gekruid zeezout

4

biefstukken à 120 g

1 el.

balsamico-azijn

wat blaadjes basilicum, fijngesneden

Bereidingswijze

Fruit de ui in de olie op laag vuur. Voeg groente, wat water en zout toe en bak 10 min op hoog vuur. Verwarm in een andere pan het zeezout tot het gaat knisperen. Voeg het vlees toe en bak 2 min per kant (rood) of 3 à 4 min (medium). Voeg in de laatste min de azijn toe. Laat het vlees 5 min rusten en snij het daarna in plakjes. Verdeel de groente over 4 borden, verdeel het vlees en de jus erover en garneer met basilicum.

De azijn zorgt dat het vlees lekker mals wordt, pittig smaakt en een dieprode kleur krijgt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees