Thaise salade met stoofvlees

thaise-salade
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
2

olijfolie

800 g

runderriblappen (of sukadelappen)

1

ui, gepeld en in parten

2

tenen knoflook, gekneusd

1

bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)

Voor de dressing
2

rode uien, gesnipperd

1

teen knoflook, gehakt

1

rode peper, fijngesneden

2

cm verse gemberwortel, geschild en geraspt

sap van 2-3 limoenen

handvol koriander en bladpeterselie, in fijne reepjes

1 el.

Thaise vissaus

1 el.

sojasaus

1 el.

olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de runderlappen rondom bruin aan. Voeg ui, knoflook en het bouquet garni toe. Schenk zoveel heet water erbij tot het vlees net onderstaat (ca 400 ml). Laat de runderlappen afgedekt op laag vuur in ca 3 uur gaarstoven. Laat het vlees tot lauw afkoelen en snij het in dunne plakjes.

Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing door het stoofvlees en laat het helemaal afkoelen zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef en voeg evt nog een scheutje vissaus toe.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees