Thaise salade met stoofvlees

olijfolie
runderriblappen (of sukadelappen)
ui, gepeld en in parten
tenen knoflook, gekneusd
bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)
rode uien, gesnipperd
teen knoflook, gehakt
rode peper, fijngesneden
cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
sap van 2-3 limoenen
handvol koriander en bladpeterselie, in fijne reepjes
Thaise vissaus
sojasaus
olijfolie
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de runderlappen rondom bruin aan. Voeg ui, knoflook en het bouquet garni toe. Schenk zoveel heet water erbij tot het vlees net onderstaat (ca 400 ml). Laat de runderlappen afgedekt op laag vuur in ca 3 uur gaarstoven. Laat het vlees tot lauw afkoelen en snij het in dunne plakjes.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing door het stoofvlees en laat het helemaal afkoelen zodat de smaken goed kunnen intrekken. Proef en voeg evt nog een scheutje vissaus toe.