Risotto met chorizo en tuinbonen

De chorizo geeft deze risotto een volle en pittige smaak. Voor dit gerecht kun je het beste zachte, verse chorizo nemen, die je bij (Spaanse) delicatessenwinkels koopt.

wat-eten-vanavond
Fotografie: Imsyndo/Philip Webb - Receptuurbewerking: Tal Maes
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1 el.

olijfolie

100 g

gerookt ontbijtspek, in blokjes

2

sjalotjes, gesnipperd

2

tenen knoflook, fijngehakt

350 g

verse chorizo, ontveld en in plakjes

400 g

risottorijst

1

liter kippenbouillon, warm

300 g

tuinbonen (diepvries)

Bereidingswijze
Bereiding

Verhit de olie in een middelgrote koekenpan en bak het spek samen met de sjalotjes, knoflook en chorizo 6-8 min onder regelmatig omscheppen op matig vuur. Voeg de rijst toe en bak 1-2 min tot alle korrels glanzen. Voeg zo veel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Laat sudderen tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg telkens weer een beetje bouillon toe en laat de rijst onder regelmatig roeren 18-20 min zacht koken. Meng er voordat je het laatste beetje bouillon toevoegt de tuinbonen door en kook ze 3-4 min mee.

Gebruik je gedroogde chorizo? Voeg de worst dan pas toe vlak voordat je de rijst toevoegt. Spaanse chorizo is zowel vers al gedroogd verkrijgbaar. De verse worstjes zijn ideaal om in gerechten te gebruiken, zoals in soep, paella en de risotto met tuinbonen. Gedroogde chorizo eet je meestal als tapa. Chorizo dankt zijn bijzondere smaak aan gerookt paprikapoeder (pimentón de la vera) en is er in mild (dulce) en pittig (picante).

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees