Baguettes met varkensfilet met salie en knoflook van de barbecue

Lekker lunchgerecht!

baguettes varkensfilet
Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1 1/2

kilo varkensfilet aan een stuk

3

tenen knoflook, fijngehakt

8

blaadjes salie, fijngehakt

4 el.

eetlepels olijfolie

2

dunne knapperige baguettes, gehalveerd

50 g

tafelzuur: zilveruitjes, augurkjes

4

eetlepels honingmosterd

4

grote bladeren radicchio (rode sla), gewassen en gescheurd

peper en zout uit de molen

Extra

barbecue met deksel, briketten, rechthoekig bakje gevouwen van een dubbel vel aluminiumfolie

Bereidingswijze
Bereiding

Dep het vlees droog en maak rondom inkepingen van ca 2 cm diep. Meng de knoflook en salie en wrijf het vlees ermee in. Bestrooi met peper en zout en leg in een schaal. Schenk de olie erover en dek af. Laat het vlees minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht marineren.

Steek de barbecue aan en laat de briketten branden tot ze rondom lichtgrijs worden. Schuif ze uit het midden van de barbecue leg er het aluminiumfolie bakje tussen. Leg het vlees midden op de rooster en boven het bakje, zodat evt vet uit het vlees niet op de kolen druppelt. Leg het deksel op de barbecue en laat het vlees in ca 90 min garen.

Haal het vlees van de barbecue, laat het 10 min rusten en snij er dan dunne plakjes van. Serveer op stukken knapperige baguette met augurkjes, zoete mosterd en radicchio.

Om de filet in de oven te bereiden braad je hem rondom snel bruin en leg je hem, met het bakvet, in een braadslee. Dek af met aluminiumfolie, zet in een op 180 C voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur meteen naar 160 C. Laat het vlees in ca 60 min gaar worden.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees