Kip met veertig tenen knoflook

Heel misschien zou je de rest van de avond uit je mond stinken, maar deze kip met wel veertig tenen knoflook maakt het meer dan waard.

kip, knoflook
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

hele kip

200 mL

olijfolie

2

takjes peterselie

1

takje rozemarijn

1

takje tijm

paar blaadjes salie

1

blaadje laurier

1

stengel bleekselderij

40

tenen knoflook, gepeld

toast

Extra

keukentouw, zware gietijzeren pan met deksel

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven tot 175˚C. Bestrooi de kip van binnen en buiten met zout en peper. Bind de poten op en vouw de vleugels eronder, mbv het keukentouw.  Verwarm de olie in de pan en bak de kip om en om voorzichtig mooi bruin in ca 10 min. Haal uit de pan en leg even op een bord. 

Maak van de kruiden en selderij met een stukje touw een bouquet garni en doe dat in de pan, met de tenen knoflook. Leg de kip erop, met de borst naar boven. Bak met het deksel op de pan 30­40 min in de oven. Leg de kip op een snijplank en laat 10 min afgedekt rusten. Verwijder het bouquet garni en bewaar het braadvocht met de knoflook. Snij de kip in stukken en serveer ze met het braadvocht. Besmeer lekkere toast met de knoflook. Lekker met frisse en een zurige dressing, maar niet te veel.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees