Toast met salami, bosui en rauwe tuinbonen

Heerlijk Italiaans.

toast salami bosui
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

bosje bosuitjes

2

tomaten

200 g

jonge tuinboontjes (versgedopt of diepvries)

16

dungesneden plakken salami

6 el.

olijfolie

8

dunne sneetjes pain de campagne (of ander stevig brood)

fijne mosterd

Bereidingswijze
Bereiding

Pel de bosuitjes en snij ze in ringen. Strooi er wat zout over en laat 15 min staan.Spoel de uiringen in een zeef schoon en dep ze droog. Halveer intussen de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Kook de tuinboontjes 1 min, laat ze in een zeef onder koud water afkoelen. Dubbeldop ze: maak evt een inkeping in het stugge velletje en knijp de felgroene boon eruit.

Meng in een schaal de salami voorzichtig met de tomaatblokjes, tuinbonen, uiringen en olijfolie. Laat nog 15 min marineren in de koelkast. Rooster de boterhammen en besmeer ze dun met mosterd. Beleg de toast met de salami en gemarineerde rauwkost.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees