Bruschetta met asperges, ricotta en pancetta

Bruschetta's zijn het perfecte voorafje. Lekker, makkelijk en je kan er eindeloos mee variëren!

bruschetta
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
12

(wilde) groene asperges

8

plakken pancetta

4

dikke plakken zuurdesembrood

250 g

ricotta 

olijfolie extra vergine

zwarte peper uit de molen

Extra: aluminiumfolie

Bereidingswijze

Snij een stukje van de onderkant en schil indien nodig het onderste houtige deel van de asperges met een dunschiller. Stoom of kook de asperges in 3-4 min beetgaar. Bak intussen de plakjes pancetta krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op een laag keukenpapier. Rooster de boterhammen in een broodrooster of onder een voorverwarmde ovengrill.

Besmeer het brood royaal met ricotta en beleg met pancetta en asperges. Druppel er wat olijfolie over en maal er grof peper boven.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees