Vijgen met ham en mozzarella

Gemakkelijk te maken en overheerlijk! Een voorgerecht van: vijgen met ham en mozzarella.

vijgen-met-ham
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
8

paarse vijgen, rijp maar stevig

4

kleine buffelmozzarella

16

dunne plakken rauwe parmaham 

6 el.

fruitige olijfolie

3 el.

appel azijn

fleur de sel

versgemalen peper

Bereidingswijze

Schil eventueel de vijgen. Halveer de vijgen en verdeel ze over de 4 borden. Laat de mozzarella uitlekken en halveer ze. Leg ze met de opgerolde plakken ham bij de vijgen op de borden. Meng de olijfolie met de appelazijn en druppel over de mozzarella. Bestrooi met wat fleur de sel en peper en serveer direct.

Lekker met een frisse salade van rucola, (vlees)tomaten, gegrilde paprika en basilicum, met een dressing van olijfolie en balsamico-azijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees