Bruschetta met geroosterde groenten

We love bruschetta en al helemaal deze variant met geroosterde groenten!

bruschetta
Harold Pereira
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
100 mL

olijfolie

1

aubergine, in plakken van ½ cm 

1

courgette, in plakken van 1 cm

2

gele paprika’s, in grove stukken 

1

pain de campagne, in sneetjes

2

tenen knoflook, gehalveerd

150 g

gepelde gamba’s in knoflookolie (delicatessenwinkel)

paar takjes verse munt, gehakt

1

bol buffelmozzarella, in plakjes

6

kalamataolijven zonder pit, in ringen

100 g

chorizo, in plakjes

3

takjes verse oregano, fijngehakt

Extra: barbecue of grillpan

Bereidingswijze

Bestrijk de groenten met olie en rooster ze aan beiden kanten op de barbecue of in de grillpan bruin. Doe het zelfde met het brood en wrijf de sneetjes daarna in met de knoflook.

Beleg een deel van het brood met aubergine, een paar gamba’s en munt. Beleg nog een deel met courgette, een plakje mozzarella en ringetjes olijven. Beleg de laatste sneetjes elk met een stuk paprika, plakjes chorizo en een takje oregano. Leg de bruschetta op een grote schaal en schenk er koude witte wijn of droge sherry bij.

Bestrijk de groenten met olie en rooster ze aan beiden kanten op de barbecue of in de grillpan bruin. Doe het zelfde met het brood en wrijf de sneetjes daarna in met de knoflook.

Beleg een deel van het brood met aubergine, een paar gamba’s en munt. Beleg nog een deel met courgette, een plakje mozzarella en ringetjes olijven. Beleg de laatste sneetjes elk met een stuk paprika, plakjes chorizo en een takje oregano. Leg de bruschetta op een grote schaal en schenk er koude witte wijn of droge sherry bij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees