Griekse runderstoofschotel Stifado

Dé stoofschotel onder de stoofschotels is de Griekse stifado. Een must om een keer te maken.

image
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 - 8
Totale Tijd: 3 uur 0 minuten
Ingrediënten
6 el.

olijfolie

1 tl.

gemalen komijn

6 el.

wijnazijn

200 mL

rode wijn

3

rijpe tomaten, in stukjes

2

blaadjes laurier

2

teentjes knoflook, fijngehakt

1

kaneelstokje

2 tl.

suiker

50 g

rozijnen

150 g

feta, in blokjes

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees bruin. Haal uit de pan en bestrooi met komijn. Smoor in dezelfde pan de uitjes 10 min op middelhoog vuur. Schep het vlees er weer bij plus de overige ingrediënten, behalve de feta. Voeg 2 kopjes water toe, dek af en laat 2½ uur stoven op laag vuur. Schep op het allerlaatst de feta erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees