Stoofschotel van Marokkaanse kip

Comfort food voor elke dag.

stoofschotel
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 6
Ingrediënten
1

kip, in 8 stukken

2

zakjes saffraan, in water geweekt

olijfolie

1 el.

korianderzaad

1

komijnzaad

1

venkelzaad

1

ui, in plakken 

1

kleine biologische pompoen, geschild, pitten verwijderd, in blokjes

2

knoflookteentjes, in dunne plakjes 

1

blik gepelde tomaten, grof gehakt

75 g

stevige groene olijven

schil van 1 ingelegde citroen 

200 mL

witte wijn

300 mL

kippenbouillon

zout, peper

1 el.

gehakte bladpeterselie 

1 el.

fijngesneden koriander

Bereidingswijze

Rooster koriander-, venkel- en komijnzaad in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren en geuren. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze in 10 min goudbruin in de olie. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Fruit in dezelfde pan de ui. Voeg de knoflook en de geroosterde specerijen toe.

Blus af met de wijn, voeg bouillon, tomaat, saffraan en citroenschil toe. Schep de kip erbij, dek af en laat 70 min op laag vuur stoven. Voeg na 40 min de pompoen en olijven.Schep met een schuimspaan de kip, pompoen en olijven uit de pan en houd warm (onder folie). Kook de saus tot 1/3 in, breng op smaak met zout en peper. Schep de saus over de kip, bestrooi met koriander en peterselie en serveer met couscous of brood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees