Franse ovenschotel met saucijsjes

Ultiem comfort food!

ovenschotel saucijsjes
Fotografie: Imsyndo/Philip Webb - Receptuurbewerking: Tal Maes
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
2 el.

olijfolie

2

uien, gesnipperd

2

wortels, in kleine blokjes

3

tenen knoflook, fijngehakt

4

tomaten, in kleine stukjes

1

blik witte bonen van 800 g, uitgelekt en afgespoeld

300 mL

witte wijn

1

bouquet garni (takje peterselie, takje tijm en laurierblad samengebonden met keukentouw)

12 kleine of 6 grote saucijsjes

100 g

oud witbrood, korsten verwijderd

Extra

ingevette ovenschaal, aluminiumfolie, keukenmachine

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Verwarm de oven tot 180°C. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak de ui, wortel, knoflook en tomaten 5 min op matig vuur. Voeg bonen en wijn toe en leg het bouquet garni erbij. Voeg zout en peper toe. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het 5 min sudderen.
  2. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak de saucijsjes op middelhoog vuur rondom bruin aan. Neem ze uit de pan. Schep de helft van het bonenmengsel in de ovenschaal en leg de saucijsjes erop. Verdeel de rest van het bonenmengsel over de worstjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht 45 min in het midden van de oven.
  3. Maal intussen het brood in een keukenmachine tot niet al te fijn kruim. Neem het gerecht uit de oven, verwijder de folie en strooi het broodkruim over de schotel. Zet de schaal terug in de oven en bak het gerecht nog 20 min tot de broodkruimels goudbruin en knapperig zijn. Serveer met een groene salade.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees