Hollandse Tomatensoep
Niks kant en klare soep van Unox. Met dit recept tover je zélf traditionele Hollandse tomatensoep op tafel.

ui
worteltjes
klontje boter
rijpe (soep)tomaten
bouquet garni (laurier, tijm, peterselie)
bouillon (van kip, rund of groente)
mager rundergehakt
ei
gemalen foelie
bladselderij, zeer fijn geknipt
zout en versgemalen peper, naar smaak
slagroom
eiwit
fijngehakte peterselie
Snipper ui en worteltjes, smelt de boter in grote soeppan en bak ui en wortel op laag vuur halfzacht in 10 min. Hak de tomaten grof, voeg ze toe met bouquet garni en bouillon, breng de soep aan de kook en laat onafgedekt 20-30 min zacht koken. Roer af en toe of blend hem desgewenst. Intussen: meng gehakt t/m peper, draai tot walnootgrote balletjes en laat 10 min mee garen. Mix de room met het eiwit stijf. Serveer met een drijvend eiland van room en rondom een kring van peterselie.