Hollandse Tomatensoep

Niks kant en klare soep van Unox. Met dit recept tover je zélf traditionele Hollandse tomatensoep op tafel.

hollandse-tomatensoep
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
1

ui

5

worteltjes

klontje boter

1

rijpe (soep)tomaten

1

bouquet garni (laurier, tijm, peterselie)

1 L

bouillon (van kip, rund of groente)

400

mager rundergehakt

1

ei

1 tl.

gemalen foelie

2 el.

bladselderij, zeer fijn geknipt

zout en versgemalen peper, naar smaak

6 el.

slagroom

1

eiwit

4 el.

fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Snipper ui en worteltjes, smelt de boter in grote soeppan en bak ui en wortel op laag vuur halfzacht in 10 min. Hak de tomaten grof, voeg ze toe met bouquet garni en bouillon, breng de soep aan de kook en laat onafgedekt 20-30 min zacht koken. Roer af en toe of blend hem desgewenst. Intussen: meng gehakt t/m peper, draai tot walnootgrote balletjes en laat 10 min mee garen. Mix de room met het eiwit stijf. Serveer met een drijvend eiland van room en rondom een kring van peterselie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees