Langzaam gegaard wild zwijn

Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynauld.

wild-zwijn
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
1 1/4

braadvlees van wild zwijn

300 g

bloem

olijfolie

1

ei

1

bol knoflook, ongepeld

6

uien, doormidden gesneden

1

takje tijm

3

stengels bleekselderij

1

laurierblad

2

plakken ontbijtspek, in dikke reepjes

1/2 L

kalfsfond

1/2 L

zout, peper

Bereidingswijze

Roer een glad papje van de bloem, het ei en 1¼ dl water. Laat het 1 uur staan. Braad het vlees in een braadslee in de olijfolie aan alle kanten aan. Doe er de bol knoflook, de uien, de tijm, de selderij, de laurier, het spek, de kalfsfond en de witte wijn bij. Breng op smaak met peper en zout. Leg het deksel erop en sluit de pan met behulp van het bloempapje hermetisch af. Zet hem 7 uur in de tot 120 °C verhitte oven.

De Wilde Keuken, Stéphane Reynaud

De wilde keuken

Wat kost dat? €34, 95
Waar? Via Bol.com

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees