Bresaola-ricottarolletjes-met-knoflookolie

Mjam: deze Italiaanse rolletjes van bresaola doen denken aan carpaccio, maar smaken een stuk spannender!

Bresaola-rocottarolletjes
Fotografie Jean-Claude Amiel - bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
200 mL

olijfolie

4

tenen knoflook

4

grote blaadjes basilicum

200 g

ricotta

12

plakjes bresaola

50 g

rucola

1/2

citroen

Extra

vershoudfolie

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur. Laat de knoflookolie afkoelen. Snij het basilicumblad fijn. Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en het basilicum. Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op (evt gescheurd) en rol de bresaola op.

Leg de rolletjes naast elkaar op een schaal. Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met fleur de sel of zout en versgemalen peper. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.

Bestrooi de bresaolarolletjes met krullen parmezaan, of serveer er partjes meloen bij. Alternatief voor bresaola: carpaccio of gedroogde ham.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees