Ramen Soep

Ramen! De oorspronkelijk Japanse maaltijdsoep komt voor in verschillende gedaantes, met vlees, vis, groenten en zeevruchten

Ramen soep
Getty Images

Ramen! De oorspronkelijk Japanse maaltijdsoep komt voor in verschillende gedaantes, met vlees, vis, groenten en zeevruchten. Dit recept is met Nibuta: gestoofde varkensrollade. Dit recept komt uit kookboek Recepten uit Tokyo. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 portie
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de garnering
4

plakken Nibuta

1

ei

een stukje van 2 cm van het wit van een prei, diagonaal heel dungesneden

1 el.

sesamolie

1 tl.

sojasaus

peper

bieslook

100 g

gedroogde ramen

Voor de bouillon
400 mL

water

4 el.

saus van de nibuta

1 el.

vissaus (nuoc mam of nam pla)

peper

Bereidingswijze
Bereiding

Klik hier voor het recept voor nibuta, gestoofde varkensrollade. Snijd de nibuta in stukjes van 1 cm dik. Kook het ei naar eigen voorkeur. Laat, als je nog saus van de nibuta over hebt, het ei 2 uur erin marineren. Meng de dungesneden prei, sesamolie, sojasaus en peper in een kommetje. Dit is de garnering in de soep.

Meng de ingrediënten voor de bouillon en verhit ze op matig vuur. Zet, als de bouillon kookt, het vuur laag en houd de bouillon warm.

Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken. Let op, de noedels moeten direct nadat ze zijn gekookt worden geserveerd, want anders verliezen ze aan smaak en textuur. Leg ze in een grote kom en schenk de warme bouillon erover. Strooi de garnering en wat peper erover. Eet het gerecht meteen op: het is gloeiendheet, maar zo is ramen juist het lekkerst!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees