Zo maak je chique hotdogs
Deze hotdog staat een treetje hoger op de culinaire ladder. Het belangrijkste van de hotdog van nu is dat de worst handgedraaid is.

Populair in de Verenigde Staten zijn hotdogs in Aziatische stijl: gemaakt van kobe beef met teriyaki-mayonaise en zeewier, soms zelfs afgetopt met noedels. Die ambachtelijke worst zou er een van Brandt & Levie kunnen zijn. Deze worstmakers maken alleen worst van blije varkens en proberen elke dag iets nieuws: worst met nieren, noten, kruiden, paddenstoelen, kaas, noem maar op. Voor hun gourmet hotdog (zie het recept hieronder) gebruiken ze jagersworst, een pittige braadworst met foelie, gember, paprika en korianderzaad.
Ook het broodje is belangrijk. Na zorgvuldig praktijkonderzoek werd het Surinaamse puntje de winnaar: hard van buiten maar zacht van binnen en de minste saus op je broek.
jagersworsten
Surinaamse puntjes
evt mayonaise en mosterd, bij het serveren
zonnebloemolie
flinke ui, gesnipperd
appel, geschild en in blokjes
kerrie masala, of garam masala
blik tomatenblokjes
appelstroop
suiker
rode wijnazijn
olijfolie
mosterd
wijnazijn
snufje fijngemalen komijnzaad
witte kool, in fijne reepjes
spitskool, in fijne reepjes
rode kool, in fijne reepjes
peen, in fijne reepjes
zure augurk, grof gehakt (of evt kappertjes)
bladpeterselie, gehakt
koriander of dragon, gehakt
Extra: keukenmachine met rasp of mandoline (voor de groente)
- Verwarm voor de currysaus de olie in een pan en fruit hierin de ui.
- Voeg de appel toe en bak kort mee terwijl je roert. Voeg de masala toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Doe de appelstroop, suiker en azijn erbij en laat inkoken tot een mooi dikke saus.
- Breng op smaak met zout en veel peper en draai hem fijn in de keukenmachine.
- Klop voor de koolsla de olie met de mosterd, azijn en komijnzaad met peper en zout met een garde of staafmixer tot een dikke dressing. Meng met de groente en laat enkele min marineren in de koelkast. Voeg daarna de verse kruiden toe.
- Bak, barbecue of grill de jagersworsten.
- Snij het broodje in, maar niet compleet door. Beleg de onderkant van het broodje riant met koolsla. Houd het broodje in de hand en duw de worst erin, zodat hij goed vast zit. Top af met currysaus en evt mayonaise en mosterd.