Zo maak je chique hotdogs

Deze hotdog staat een treetje hoger op de culinaire ladder. Het belangrijkste van de hotdog van nu is dat de worst handgedraaid is.

chique hotdogs
Getty Images

Populair in de Verenigde Staten zijn hotdogs in Aziatische stijl: gemaakt van kobe beef met teriyaki-mayonaise en zeewier, soms zelfs afgetopt met noedels. Die ambachtelijke worst zou er een van Brandt & Levie kunnen zijn. Deze worstmakers maken alleen worst van blije varkens en proberen elke dag iets nieuws: worst met nieren, noten, kruiden, paddenstoelen, kaas, noem maar op. Voor hun gourmet hotdog (zie het recept hieronder) gebruiken ze jagersworst, een pittige braadworst met foelie, gember, paprika en korianderzaad.

Ook het broodje is belangrijk. Na zorgvuldig praktijkonderzoek werd het Surinaamse puntje de winnaar: hard van buiten maar zacht van binnen en de minste saus op je broek.

10 dingen die ongezond lijken maar het niet zijn >

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
4

jagersworsten

4

Surinaamse puntjes

evt mayonaise en mosterd, bij het serveren

Voor de currysaus

zonnebloemolie

1

flinke ui, gesnipperd

1

appel, geschild en in blokjes

2 el.

kerrie masala, of garam masala

1

blik tomatenblokjes

2 el.

appelstroop

40 g

suiker

30 g

rode wijnazijn

Voor de koolsla
2 el.

olijfolie

2 tl.

mosterd

1 1/2 el.

wijnazijn

snufje fijngemalen komijnzaad

100 g

witte kool, in fijne reepjes

100 g

spitskool, in fijne reepjes

100 g

rode kool, in fijne reepjes

25 g

peen, in fijne reepjes

25 g

zure augurk, grof gehakt (of evt kappertjes)

bladpeterselie, gehakt

koriander of dragon, gehakt

Extra

Extra: keukenmachine met rasp of mandoline (voor de groente)

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Verwarm voor de currysaus de olie in een pan en fruit hierin de ui.
  2. Voeg de appel toe en bak kort mee terwijl je roert. Voeg de masala toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  3. Doe de appelstroop, suiker en azijn erbij en laat inkoken tot een mooi dikke saus.
  4. Breng op smaak met zout en veel peper en draai hem fijn in de keukenmachine.
  5. Klop voor de koolsla de olie met de mosterd, azijn en komijnzaad met peper en zout met een garde of staafmixer tot een dikke dressing. Meng met de groente en laat enkele min marineren in de koelkast. Voeg daarna de verse kruiden toe.
  6. Bak, barbecue of grill de jagersworsten.
  7. Snij het broodje in, maar niet compleet door. Beleg de onderkant van het broodje riant met koolsla. Houd het broodje in de hand en duw de worst erin, zodat hij goed vast zit. Top af met currysaus en evt mayonaise en mosterd.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees