Pulled pork met pittige coleslaw en zoete aardappel
Pulled Pork is door het pekelen en de langzame bereiding zo mals dat je het uit elkaar kunt trekken (‘to pull’). Het vlees zet je op de dag van het etentje enkele uren in een matig warme oven, verder heb je er nauwelijks omkijken naar. De coleslaw kun je ook al een dag van tevoren bereiden, de smaak wordt er alleen maar lekkerder van.

Het vlees zet je op de dag van het etentje enkele uren in een matig warme oven, verder heb je er nauwelijks omkijken naar. De coleslaw kun je ook al een dag van tevoren bereiden, de smaak wordt er alleen maar lekkerder van.
procureur
theekopje suiker
theekopje grof zeezout
olijfolie
olijfolie
venkel, harde kernen verwijderd en in dunne reepjes
kleine rode kool, kern verwijderd en in dunne reepjes
ui, gesnipperd
rode chilipepers, in dunne reepjes
dille, fijngehakt
citroenen, geraspte schil (alleen het geel) en sap
mayonaise
suiker
tabasco
Extra: braadslee met rekje, aluminiumfolie, 2 bakplaten
Leg het vlees een dag van tevoren in een grote schaal van aardewerk. Meng suiker en zout door elkaar en bestrooi het vlees ermee. Zet het vlees in de koelkast en keer het af en toe.
Maak de coleslaw de dag van tevoren of op de dag zelf. Meng de venkel, kool, ui, peper, dille en citroenrasp in een schaal. Roer in een kommetje het citroensap met de mayonaise, suiker, tabasco, wat zout en peper door elkaar. Schenk het mengsel over de groenten en meng alles goed.
Verwarm op de dag zelf de oven tot 150°C. Neem het vlees uit de koelkast en veeg het zoutsuikermengsel eraf. Leg het in een grote braadslee met rekje en schenk 200 ml water op de bodem van de braadslee. Dek af met aluminiumfolie en rooster het vlees 56 uur tot het vlees uit elkaar valt; verwijder halverwege de baktijd het folie. Als het vlees te donker wordt, keer het vlees dan.
Neem het vlees 1 uur voor het serveren uit de oven en laat het onder aluminiumfolie rusten. Verhoog de oventemperatuur naar 220°C. Meng de aardappelpartjes met de olie en bestrooi ze met zout en peper. Spreid ze uit over 2 bakplaten en bak ze 3040 min in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn; wissel halverwege de baktijd de bakplaten om. Snij of trek het vlees in stukken en serveer met de aardappels en coleslaw.