Klassieke asperges met boter, ham en eitjes

Hét recept voor klassieke asperges - wat wil je nog meer?

klassieke-asperges
Jeroen Niezen

Zodra de eerste witte asperges worden gestoken gaan we los. Lees hier hét recept voor klassieke witte asperges met boter, ham en eitjes. 

10 recepten met groene asperges >

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten

dikke asperges (AA)

boerenboter

dikke plakken lamsham, op kamertempteratuur

snuf zout

evt foelie of nootmuskaat

henneeitjes, of 4 grote eieren, zachtgekookt

bos peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt

dunne warme driehoekjes toast

Aspergekoker (optioneel)

Bereidingswijze

1. Schil de asperges van top tot teen*, breek de onderste delen af. Kook of stoom ze 10 min in licht gezouten water (evt in een aspergekoker). Laat ze 15 min rusten in de pan en daarna uitlekken op een dubbelgevouwen theedoek.

2. Smelt intussen de boter in een pannetje. Drapeer de ham op 4 borden en schik de asperges ernaast. Rasp er evt licht foelie of nootmuskaat over, giet een scheut gesmolten boter over de asperges. Serveer de rest van de boter apart. Halveer de eitjes, leg ze erbij, bestrooi met peterselie en serveer met toast.

*De schillen en stelen kun je verwerken in soep. Voor heldere aspergebouillon zet je ze op met 500 ml water (of bouillon). Breng aan de kook, laat kort trekken en druk door een zeef. Of laat de schillen mee trekken met kant en klare soep.

Fotografie Jeroen Niezen, styling Eddy Frings, foodstyling Ingmar Niezen, receptuur: Alma Huisken

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Alles voor Pasen