Surf & turf

Een typisch Australisch gerecht waarbij vlees en vis worden gecombineerd. In dit geval: haasbiefstuk met langoustines.

Surf turf biefstuk
Getty Images

Een typisch Australisch gerecht waarbij vlees en vis worden gecombineerd. In dit geval: haasbiefstuk met langoustines.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
6

haasbiefstukken

olijfolie

zout en peper

20

rauwe langoustines, de staarten gepeld

2

tenen knoflook, fijngehakt

90 g

boter

sap van 1 citroen

1

citroen, in partjes

1 el.

dragonblad

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven op 180°C en zet een grote koekenpan op hoog vuur. Wrijf het vlees in met olijfolie, leg het in de pan en bestrooi het met zout en peper. Schroei het aan beide kanten 5 min dicht en leg het ca 6 min in de oven. Het is dan nog tamelijk rauw. Laat het 5 min rusten en maak intussen de saus. Zet de koekenpan weer op het vuur en doe er 2 tl olijfolie in. Bak de langoustines 2 min, keer ze en bak ze nog eens 2 min. Haal ze uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal.

Doe de knoflook en de helft van de boter in de pan en laat hem op niet te hoog vuur in 1 min smelten. Doe de rest van de boter erbij en verhit hem totdat hij bruin begint te worden. Voeg dragon en citroensap toe en giet deze saus over de langoustines. Leg de biefstukken op borden en schep er de langoustines en de saus overheen. Geef er een salade en de partjes citroen bij.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees