Pasta met tomaat, pittige worst en venkel

Of je er nou bolognesesaus overheen gooit of tonijn; pasta kan altijd.

Pasta tomaat pittige worst venkel
Archief Elle Eten

Of je er nou bolognesesaus overheen gooit of tonijn; pasta kan altijd. Today's special is een heerlijke variatie op pasta: met tomaat, pittige worst en venkel.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
350 g

pittige worst (saucijsjes of verse worst van de Turkse slager/supermarkt)

2 el.

olijfolie

1

venkelknol, schoongemaakt, in dunne reepjes

1 el.

venkelzaad

1/2

blikje tomaatstukjes

1

klein blikje tomatenpuree

zout, peper en evt. tabasco

500 g

korte pasta

75 g

parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze
Bereiding

Haal de vulling van de worst uit het vel en bak rul in 1 el olijfolie. Blancheer de venkel. Voeg toe aan het gehakt. Voeg venkelzaad, tomaatstukjes en puree toe, en zout en peper naar smaak. Proef en voeg evt nog meer peper of een paar druppels tabasco toe, de saus moet flink pittig zijn. Kook de pasta beetgaar, schep de saus erdoor en bestrooi met parmezaan.

Bij veel Turkse en Marokkaanse slagers/supermarkten kun je lekkere verse worst kopen waar al specerijen (pepertjes, scherp paprikapoeder, komijn venkel) in zitten. Mediterrane (delicatessen)winkels hebben soms Italiaanse verse worstjes.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vlees