Pasta met tomaat, pittige worst en venkel
Snel, makkelijk en weinig ingrediënten!

Archief Elle Eten
Of je er nou bolognesesaus overheen gooit of tonijn; pasta kan altijd. Today's special is een heerlijke variatie op pasta: met tomaat, pittige worst en venkel.
Porties:
4
porties
Kooktijd:
0
uur
20
minuten
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
350
g
pittige worst (saucijsjes of verse worst van de Turkse slager/supermarkt)
2
el.
olijfolie
1
venkelknol, schoongemaakt, in dunne reepjes
1
el.
venkelzaad
1/2
blikje tomaatstukjes
1
klein blikje tomatenpuree
zout, peper en evt. tabasco
500
g
korte pasta, zoals penne, casarecce of fusili
75
g
Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze
Bereiding
- Haal de vulling van de worst uit het vel en bak rul in een eetlepel olijfolie. Blancheer de venkel. Voeg toe aan het gehakt.
- Voeg venkelzaad, tomaatstukjes en puree toe, en zout en peper naar smaak. Proef en voeg eventueel nog meer peper of een paar druppels tabasco toe, de saus moet flink pittig zijn.
- Kook de pasta beetgaar, schep de saus erdoor en bestrooi met Parmezaan.
Bij veel Turkse en Marokkaanse slagers/supermarkten kun je lekkere verse worst kopen waar al specerijen (pepertjes, scherp paprikapoeder, komijn venkel) in zitten. Mediterrane (delicatessen)winkels hebben soms Italiaanse verse worstjes.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io