Vlees

Chicken fajita bowl met bloemkoolrijst

Want een dieet zonder Mexicaans houden we niet lang vol.

Okonomiyaki met kool en spek

Een recept voor hartige Japanse pannenkoek uit De Bijbel van de Japanse keuken.


Mapo tofu

Blokjes met stokjes.


Meesterlijk feestelijk kerstdiner naar Hollandse klassiekers

Een kerstmenu met alleen het beste uit Neerlands voorraadkast. Schuif aan in de Gouden Eeuw!


Varkensribstuk met paddestoelen en gekaramelliseerde koolraap

Dit braadstuk is de ster van de avond.

Geroosterde haasfilet met crème van boerenkool, bloedworst en appel

Een gerecht van sterrenchef Ron Blaauw, uit de tijd dat hij nog een 2-sterrenzaak in Ouderkerk aan de Amstel had.



Advertentie - Lees hieronder verder
Voorgerecht: tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon

Een voorgerecht op sterrenniveau, gemaakt in je eigen keuken!

Canard à l’orange met pruimenlak en cranberry-sinaasappelzoetzuur

Een oer-Franse klassieker, deze ‘sucré-salé’-bereiding die zoet en hartig samenbrengt.


Ayam ingkung

Met frisse venkel-kokossalade en sambal tomat. Een recept uit Vanja's Indorock.


Gnocco fritto met coppa en salsa verde

Een Italiaanse snack, perfect bij de aperitivo met bubbels.


Chicken Parmigiana

Een echte Italian-American klassieker.

Gnudi met brandnetelsaus en garnalenroom

Deze voorjaarsversie van de naakte gnocchi is gewoon heel lekker.



Advertentie - Lees hieronder verder
Worstenbroodjes met zuurkool en uitjes

Heb je in Brabant iets te vieren, dan hoort daar worstenbrood bij.

Springrolls met biefstuk

Deze Chinese hap rol je zó in elkaar.


Artisjoktaart met ui en bacon

Door weer en wind naar de supermarkt? Écht niet. Voor deze taart hoef je de deur niet uit.


Kastanje-paddestoelsoep met pancetta en waterkers

Een kanjer van een gerecht qua smaak en looks!


Wildgratin met sinaasappel en verse kruiden

Het stoofvlees voor deze wildgratin kun je een dag van tevoren maken. Ook hiervoor geldt dat de smaak er eigenlijk alleen maar op vooruit gaat.

Kwarteltjes met druiven-dragonsaus en pastinaakpuree

Niet meer vechten om het mooiste stuk wild - ieder zijn eigen kwarteltje in dit feestelijke hoofdgerecht.



Advertentie - Lees hieronder verder
Braziliaanse worstenbroodjes met jalapeño en tomaat

Heb je in Brabant iets te vieren, dan hoort daar worstenbrood van Guus Meeuwis bij.

Parelhoen in port met uitjes en druiven

De bijbel van de Italiaanse keuken richt zich met De Zilveren Lepel Vlees op de carnivoren. Het staat bomvol authentieke vlees-, gevogelte-, en wildgerechten. We delen zo'n klassieker.


Zo maak je chique hotdogs

Deze hotdog staat een treetje hoger op de culinaire ladder. Het belangrijkste van de hotdog van nu is dat de worst handgedraaid is.