Vlees

Okonomiyaki recept De Japanner Okonomiyaki met kool en spek

Een recept voor hartige Japanse pannenkoek uit De Bijbel van de Japanse keuken.

mapo tofu bowl Mapo tofu

Blokjes met stokjes.


Hollands Kerstmenu Meesterlijk feestelijk kerstdiner naar Hollandse klassiekers

Een kerstmenu met alleen het beste uit Neerlands voorraadkast. Schuif aan in de Gouden Eeuw!


Hollands Kerstmenu Varkensribstuk met paddestoelen en gekaramelliseerde koolraap

Dit braadstuk is de ster van de avond.


Haasfilet met creme van boerenkool Geroosterde haasfilet met crème van boerenkool, bloedworst en appel

Een gerecht van sterrenchef Ron Blaauw, uit de tijd dat hij nog een 2-sterrenzaak in Ouderkerk aan de Amstel had.

Tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon Voorgerecht: tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon

Een voorgerecht op sterrenniveau, gemaakt in je eigen keuken!



Advertentie - Lees hieronder verder
Canard a l'orange Canard à l’orange met pruimenlak en cranberry-sinaasappelzoetzuur

Een oer-Franse klassieker, deze ‘sucré-salé’-bereiding die zoet en hartig samenbrengt.

ayam inkung Indo Rock Ayam ingkung

Met frisse venkel-kokossalade en sambal tomat. Een recept uit Vanja's Indorock.


Gnocco fritto Gnocco fritto met coppa en salsa verde

Een Italiaanse snack, perfect bij de aperitivo met bubbels.


Chicken Parmesan with Spaghetti Chicken Parmigiana

Een echte Italian-American klassieker.


Gnudi met brandnetelsaus Gnudi met brandnetelsaus en garnalenroom

Deze voorjaarsversie van de naakte gnocchi is gewoon heel lekker.

guus meeuwis worstenbroodje Worstenbroodjes met zuurkool en uitjes

Heb je in Brabant iets te vieren, dan hoort daar worstenbrood bij.



Advertentie - Lees hieronder verder
image Springrolls met biefstuk

Deze Chinese hap rol je zó in elkaar.

image Artisjoktaart met ui en bacon

Door weer en wind naar de supermarkt? Écht niet. Voor deze taart hoef je de deur niet uit.


Kastanje paddestoelensoep Kastanje-paddestoelsoep met pancetta en waterkers

Een kanjer van een gerecht qua smaak en looks!


wildgratin Wildgratin met sinaasappel en verse kruiden

Het stoofvlees voor deze wildgratin kun je een dag van tevoren maken. Ook hiervoor geldt dat de smaak er eigenlijk alleen maar op vooruit gaat.


kwarteltjes Kwarteltjes met druiven-dragonsaus en pastinaakpuree

Niet meer vechten om het mooiste stuk wild - ieder zijn eigen kwarteltje in dit feestelijke hoofdgerecht.

braziliaanse worstenbroodjes Braziliaanse worstenbroodjes met jalapeño en tomaat

Heb je in Brabant iets te vieren, dan hoort daar worstenbrood van Guus Meeuwis bij.



Advertentie - Lees hieronder verder
parelhoen in port Parelhoen in port met uitjes en druiven

De bijbel van de Italiaanse keuken richt zich met De Zilveren Lepel Vlees op de carnivoren. Het staat bomvol authentieke vlees-, gevogelte-, en wildgerechten. We delen zo'n klassieker.

chique hotdogs Zo maak je chique hotdogs

Deze hotdog staat een treetje hoger op de culinaire ladder. Het belangrijkste van de hotdog van nu is dat de worst handgedraaid is.


recept-de-poussin Recept: de poussin van Hotel de Goudfazant

Een poussin is niet zomaar een kippetje en een kippetje is niet zomaar een poussin. Daar zijn regels voor. Vooral als het op een pico bello bereiding aankomt.