Courgetti met garnalen en knoflook-parmezaansaus
Je beste koolhydraatarme vriend die binnen een kwartier op tafel staat.
Je koolhydraatinname aan het beperken? Deze courgetti zit dankzij de garnalen en knoflook-parmezaansaus vol smaak, waardoor je ze absoluut niet mist. En het staat ook nog eens binnen een kwartiertje op tafel.
Porties:
3
- 4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
15
minuten
Totale Tijd:
0
uur
15
minuten
Ingrediënten
3
el.
boter, in blokjes
450
g
middelgrote tot grote gepelde garnalen
Zout
Versgemalen peper
3
teentjes knoflook, fijngesneden
180
mL
slagroom
45
g
Parmezaanse kaas
150
g
cherrytomaten, gehalveerd
3
el.
verse peterselie, gehakt
600
g
courgetti
Bereidingswijze
- Smelt 1 eetlepel boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot de garnalen roze en niet meer doorzichtig zijn, dat duurt zo'n 2 minuten per kant. Leg de garnalen op een bord en laat het vocht in de pan.
- Smelt de resterende boter in de pan en roer de knoflook erdoorheen. Bak tot de knoflook geurt (ca 1 minuut) en meng met een garde de slagroom erdoor. Breng aan de kook en roer de parmezaan, tomaten en peterselie erdoorheen. Kook zachtjes tot de tomaten zacht zijn geworden en het mengsel iets is ingedikt (ca 3 minuten).
- Doe de garnalen weer in de pan en voeg de courgetti toe. Roer tot een geheel en serveer direct.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io