Pad Krapow met oesterzwam

Een variatie zonder vlees op de Thaise klassieker.

pad krapow met oesterzwam uit kookboek easy dinners
Hannes Vandenbroucke

Pad Krapow is een Thaise klassieker op basis van varkensgehakt, spicy pepertjes, sojasaus en veel basilicum. Een supersnelle smaakbom die alle zintuigen prikkelt. Deze versie zonder vlees komt uit Easy Dinners van Louise de Brabandere. 

'Wanneer ik geen zin heb in vlees, maak ik exact hetzelfde gerecht met oesterzwammen, die als een spons alle lekkere smaken opnemen. Geloof het of niet: je merkt haast niet dat je geen vlees eet. Voor mij is één Thais pepertje meer dan heet genoeg, maar is écht pittig eten jouw ding, dan houdt niemand je tegen om – op eigen risico – extra pepertjes toe te voegen.' 

Origineel wordt dit gerecht gemaakt met holy basil, die in vergelijking met zijn Italiaanse broertje een meer uitgesproken anijssmaak heeft. Deze variant is helaas niet altijd verkrijgbaar in de supermarkt, maar gelukkig werkt gewone basilicum ook goed. Heb je grote honger, serveer dit gerecht dan zoals in Thailand met een spiegelei erbovenop. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Kooktijd: 0 uur 25 minuten
Totale Tijd: 0 uur 25 minuten
Ingrediënten
200 g

Thaise rijst

Zonnebloemolie

3

sjalotjes, in halve maantjes gesneden

1

tot 2 Thaise pepertjes, gesnipperd

3

tenen knoflook, uitgeperst

200 g

oesterzwam

1 el.

sojasaus 

1 el.

vissaus

1 tl.

suiker

1 el.

limoensap

2

handen (Thaise) basilicumblaadjes

2

limoenpartjes

2

eieren (optioneel)

Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. 
  2. Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de sjalotjes en het Thaise pepertje 1 minuut alvorens de knoflook toe te voegen. Roerbak opnieuw 1 minuut, draai het vuur hoger en voeg de oesterzwam toe. Roerbak 3-4 minuten, of tot het meeste vocht verdampt is, en voeg dan de sojasaus, vissaus en suiker toe. Laat nog 1 minuut al roerend verder garen en draai het vuur uit. Voeg het limoensap en de basilicumblaadjes toe en meng door tot het basilicum geslonken is. 
  3. Bak eventueel twee spiegeleitjes in wat olie. 
  4. Verdeel de rijst over kommen en schep er de Pad Krapow overheen. Serveer met rijst, limoenpartjes en eventueel met een gebakken spiegelei. 
easy dinners kookboek cover
Bol.com

Easy Dinners
Louise de Brabandere
Carrera

KOOP EASY DINNERS HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis