Zalm ceviche met avocado, koriander en sesamolie

Klinkt fancy, is heel makkelijk!

Je kunt wel stellen dat ceviche een van dé gerechten van de afgelopen paar jaar is. Opeens werd het gerecht van rauwe, in zuur gemarineerde (en daardoor licht-gegaarde) vis overal geserveerd, van simpele brasserie tot high end restaurant. 

Deze versie van delish gebruikt minder traditionele zalm en serveer je met nachochips. Voor de marinade maak je leche de tigre, ofwel tijgermelk. Dit mengsel is het sap van onder andere citrusvruchten en andere smaakmakers die ervoor zorgt dat de vis iets gegaard wordt en lekker veel smaak krijgt. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 - 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Voor de ceviche
500 g

verse zalm, zonder huid 

zout

1/2

middelgrote rode ui

10 g

koriander, grof gehakt

1

milde peper, in flinterdunne plakjes

1/2

avocado

1/2

sesamolie

nachochips, ter garnering

Voor de leche de tigre (de marinade)
4

limoenen, alleen het sap 

1

navelsinaasappel, alleen het sap

2

knoflooktenen, gekneusd

2

cm gember, geschild en gehalveerd

5

koriandertakjes

Bereidingswijze
  1. Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 centimeter en leg lelijke stukjes apart. Breng de vis op smaak met zout en leg in de koelkast.
  2. Halveer de halve rode ui, snijd in 1 helft in dunne ringen en doe in een middelgrote kom. Voeg de peper en korianderblaadjes toe. 
  3. Doe voor de leche de tigre de eventuele lelijke zalmstukjes in een keukenmachine, samen met de resterende kwart ui, het limoensap, sinaasappelsap, knoflook, gember en koriandersteeltjes. Hak fijn, maar voorkom dat het een egale puree wordt. 
  4. Snijd de halve avocado in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter. Voeg toe aan de zalm, samen met de uienringen, peper en koriander. Zeef de leche de tigre boven de zalm en meng. Laat 10 minuten marineren en serveer met de nachochips. 

Maak de ceviche zo kort mogelijk van tevoren, zodat de zalm niet te ver doorgaart.  

Bron: delish

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder