Snelle knoflookspaghetti

Met knapperig broodkruim en ansjovis!

makkelijke knoflookspaghetti
Parker Feierbach/Delish

Een makkelijk en snel recept voor doordeweeks. Niet zo'n fan van ansjovis of vegetarisch? Laat die dan weg en vervang eventueel voor een theelepel miso

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Totale Tijd: 0 uur 35 minuten
Ingrediënten
6

knoflooktenen

60 mL

extra vierge olijfolie

45 g

panko broodkruim

1/4 tl.

chili flakes

zout

500 g

spaghetti

1 el.

boter

3

ansjovis op olie, fijngehakt

1/2

citroen, sap en rasp

30 g

Parmezaanse kaas, geraspt

15 g

bladpeterselie, gehakt

Bereidingswijze
  1. Hak de helft van de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg het broodkruim en de gehakte knoflook toe, samen met de chili flakes en zout  naar smaak. Bak het broodkruim goudbruin en tot de knoflook begint te geuren, ongeveer 3 minuten. Haal het broodkruim uit de pan en leg op een stuk keukenpapier. Maak de pan schoon. 
  2. Snijd de resterende knoflook in dunne plakjes. Breng een grote pan gezouten water op hoog vuur aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking en houd aan het einde ten minste 250 ml kookvocht apart. 
  3. Zet ondertussen de koekenpan terug op middelhoog vuur en verwarm met de resterende olijfolie en boter. Voeg de knoflook en ansjovis toe zodra de boter gesmolten is. Fruit totdat de knoflook begint te geuren en de ansjovis zijn 'opgelost', ongeveer 2 minuten. 
  4. Zet het vuur lager tot de pasta gaar is. Voeg de pasta toe aan de knoflook en meng met elkaar. Roer het citroensap erdoor, de citroenrasp en Parmezaanse kaas. Voeg pastawater toe om de saus te binden. Roer de peterselie en 3/4 van het broodkruim erdoor. Verdeel over 4 borden en garneer met het resterende broodkruim. 

Bron: Delish


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis