Thaise sticky rice met mango
Het recept uit De Bijbel van de Thaise Keuken

SIMONE VAN DEN BERG
Porties:
4
- 8
porties
Voorbereidingstijd:
2
uur
0
minuten
Kooktijd:
1
uur
0
minuten
Totale Tijd:
3
uur
0
minuten
Ingrediënten
500
g
kleefrijst
400
mL
kokosroom
150
g
suiker
zout
1/2
bosje pandanbladeren
2
rijpe mango's, in lange repen
Bereidingswijze
- Spoel de rijst af met water, tot het water helder blijft. Week de rijst minimaal 1 uur in water. Giet de rijst af en voeg 1 liter water toe. Breng het aan de kook, schep de rijst in een stoompan en stoom 20 minuten.
- Giet de kokosroom in een kom en voeg de suiker en een flinke snuf zout toe. Doe de pandanbladeren in de kom en meng het met de room. Laat het zeker een 1⁄2 uur trekken. Haal de pandanbladeren eruit en knijp ze uit boven de kom. Haal de kokosroom door een fijne zeef. Houd 50 milliliter apart voor garnering.
- Roer als de rijst gaar is de kokosroom erdoorheen. Doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten intrekken. Roer de rijst om en laat nog een keer 10 minuten afgedekt staan.
- Schep een beetje rijst op een bord en leg er wat mango op. Giet er kokosroom over. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Dit recept is afkomstig uit De Bijbel van de Thaise Keuken.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io