Thaise sticky rice met mango

Het recept uit De Bijbel van de Thaise Keuken

sticky rice met mango
SIMONE VAN DEN BERG
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 - 8 porties
Voorbereidingstijd: 2 uur 0 minuten
Kooktijd: 1 uur 0 minuten
Totale Tijd: 3 uur 0 minuten
Ingrediënten
500 g

kleefrijst

400 mL

kokosroom

150 g

suiker

zout

1/2

bosje pandanbladeren

2

rijpe mango's, in lange repen

Bereidingswijze
  1. Spoel de rijst af met water, tot het water helder blijft. Week de rijst minimaal 1 uur in water. Giet de rijst af en voeg 1 liter water toe. Breng het aan de kook, schep de rijst in een stoompan en stoom 20 minuten. 
  2. Giet de kokosroom in een kom en voeg de suiker en een flinke snuf zout toe. Doe de pandanbladeren in de kom en meng het met de room. Laat het zeker een 1⁄2 uur trekken. Haal de pandanbladeren eruit en knijp ze uit boven de kom. Haal de kokosroom door een fijne zeef. Houd 50 milliliter apart voor garnering. 
  3. Roer als de rijst gaar is de kokosroom erdoorheen. Doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten intrekken. Roer de rijst om en laat nog een keer 10 minuten afgedekt staan. 
  4. Schep een beetje rijst op een bord en leg er wat mango op. Giet er kokosroom over. Dit gerecht kan zowel warm als koud worden gegeten.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dit recept is afkomstig uit De Bijbel van de Thaise Keuken.

de bijbel van de thaise keuken
Carrera Culinair


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis