Pad thai met garnalen
Het recept uit De Bijbel van de Thaise Keuken

SIMONE VAN DEN BERG
Porties:
2
Ingrediënten
25
g
tamarindepulp
50
g
palmsuiker
2
el.
azijn
2
el.
vissaus
olie, om in te bakken
1
sjalot, grof gesneden
5
tenen knoflook, fijngesneden
1
ei
200
g
rijstnoedels, 20 min geweekt in water, afgegoten
2
el.
ketjap
200
g
gamba's, schoongemaakt
3
lente-uitjes, grof gesneden
1
handje taugé
4
el.
pinda's, gemalen
Bereidingswijze
- Laat de tamarindepulp oplossen in 90 milliliter heet water en roer tot een dikke siroop. Zeef de tamarindepulp eruit.
- Breng op laag vuur de siroop met de palmsuiker, azijn en vissaus tegen de kook aan. Neem de saus van het vuur en laat afkoelen.
- Verhit een scheutje olie in een wok op middelhoog vuur en bak de sjalot en de knoflook 3 minuten. Voeg het ei toe en roerbak tot het ei gestold is.
- Voeg de rijstnoedels, de tamarindesaus en de ketjap toe. Roerbak de gamba's, lente-ui en taugé enkele minuten mee. Garneer met de pinda’s.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Dit recept is afkomstig uit De Bijbel van de Thaise Keuken.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io