Video: zo maak je spaghetti alle vongole
Hét recept van Spaghetteria Pastabar

wmaster890Getty Images
De lekkerste pasta? Die eet je wat mij betreft bij Spaghetteria Pastabar. Jarenlang was hun spaghetti alle vongole mijn favoriet en nu kan je 'm ook zelf maken met het recept in de onderstaande video. Kijk, kook en geniet!
Porties:
1
Totale Tijd:
0
uur
10
minuten
Ingrediënten
3
takjes peterselie
1
knoflookteen
1/4
chilipeper
200
g
vongole
witte wijn
150
g
verse spaghetti
Bereidingswijze
- Maak de vongole schoon in koud water. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Hak de peterselie fijn en snijd de knoflook in grove stukken. Snijd de chilipeper fijn.
- Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan met wat zout, de knoflook en chilipeper. Zet op hoog vuur.
- Voeg de vongole toe zodra de knoflook en peper beginnen te 'dansen'. Voeg een scheutje witte wijn toe en bedek de pan met een deksel.
- Kook de spaghetti beetgaar. Verwarm in een andere pan een scheutje olie en check of alle vongoleschelpen open zijn. Giet het kookvocht van de vongole af in de andere pan met olie.
- Zet het pannetje met de saus op het vuur. Voeg de spaghetti toe, samen met de peterselie.
- Serveer de spaghetti in een bord en top met de vongole.
This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io