Courgettepannenkoekjes met gerookte zalm en gekookt eitje

Een topper van een gerecht!

courgettepannenkoekjes met gerookte zalm en een gekookt eitje uit de airfryer
Philips

Dat je de Airfryer voor meer dan alleen frituren kunt gebruiken wisten we al, maar dat je echt alles van ontbijt tot dessert in de Airfryer kan maken is voor ons nieuw. Kijk bijvoorbeeld naar deze heerlijke courgettepannenkoekjes met gerookte zalm en gekookte eitjes. Een heerlijk gerechtje voor bij de brunch of lunch, maar ook als licht diner. 

Krijg je veel eters over de vloer of wil je de courgettepannenkoekjes tijdens de borrel serveren? Bak dan kleinere porties van het beslag en kook in plaats van kippeneieren kwarteleieren. Ook leuk om te toppen met restjes geplukte kip of hummus! 

Over de Philips Airfryer

Nog niet bekend met de Philips Airfryer? Deze handige alleskunner is dé keukengadget die je kunt gebruiken om mee te frituren, maar ook bakken, koken, grillen en braden. Een stuk meer dan je misschien wel denkt. En dat op basis van hete lucht en in relatief korte tijd. Hierdoor heb je bijvoorbeeld tot 90% minder vet nodig om de lekkerste snacks krokant te maken. Goed voor je portemonnee én gezondheid. 

De Airfryer XXL is het nieuwste paradepaardje van Philips en - de naam zegt het al - ook gelijk de grootste. Hierdoor kan je veel meer tegelijk bereiden (hallo familieporties frietjes en garnalenkroketjes!). Ook fijn: je kan je favoriete gerechten opslaan zodat het eten altijd precies naar wens wordt bereid, met slechts één druk op de knop.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de courgettepannenkoekjes
1

middelgrote courgette

1

kleine rode ui

3

grote eieren, op kamertemperatuur

3 el.

bloem

1 tl.

venkelzaad, geroosterd en gemalen

1 tl.

bakpoeder

zwarte peper en zout

3 el.

zure room

75 g

gerookte zalm

1 el.

fijngehakte bieslook

olijfolie om in te bakken

Philips Airfryer XXL Bakaccessoire HD9952/00 of een ovenschaaltje

Bereidingswijze
  1. Rasp de courgette grof. Pel en snipper de ui. Meng de courgette met de ui, 1 ei, de bloem, het venkelzaad, het bakpoeder, peper en zout naar smaak.
  2. Kook de eitjes 12 minuten op 120 graden in de Airfryermand zodat ze mooi zacht zijn vanbinnen. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel.  
  3. Zet dan het bakaccessoire in de Airfryermand en bak hierin voor 7-8 minuten op 200 graden de kleine pannenkoekjes van het beslag met wat olie. 
  4. Serveer de pannenkoekjes met een lepel zure room, de zalm en het eitje. Garneer met bieslook.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder