Waanzinnig ontbijtje: eggs royale met gerookte zalm

Speel thuis restaurantje met dit heerlijke recept 🥚

eggs royale met gerookte zalm
Kanarie Club

Verse broodjes, gerookte zalm, een gepocheerd eitje en die geweldige hollandaisesaus. Dit keer kunnen we de Kanarie Club bedanken, want dit heerlijke recept is van hun hand. En nee no worries, wij zullen niet doorvertellen dat je dit gerecht vanaf nu elk weekend gaat maken... 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de eggs royale
4

geroosterde broodjes

4

plakjes gerookte zalm

4

eieren

1

scheut azijn

100 g

verse spinazie

1

klontje boter

Voor de hollandaisesaus
3

eidooiers

125 g

roomboter

2 el.

dragonazijn

1/2

citroen

Bereidingswijze
  1.  Rooster het brood lichtjes of bak het in de oven en beleg de broodjes vervolgens met de plakken gerookte zalm.
  2. Maak dan de hollandaisesaus: smelt de boter heel langzaam in een kleine pan en schep voorzichtig het witte bezinksel eraf tot de boter helder is (ook wel geklaarde boter genoemd). 
  3. Zet een pan met water op het vuur en pak een vuurvaste kom of schaal die op de pan past. Doe de drie dooiers, twee eetlepels dragonazijn en het sap van een halve citroen in de kom. Zet de kom op de pan met water en klop de eidooiers met een garde tot een schuimige stevige saus.
  4. Haal de kom van de pan en schenk in een dun straaltje de geklaarde boter erbij. Blijf ondertussen goed kloppen en breng de hollandaisesaus op smaak met wat peper en zout.
  5. Bak daarna de spinazie in een pan met wat boter en breng op smaak met peper en zout. Leg de spinazie op de gerookte zalm.
  6. Verwarm een pan water, breng deze net niet aan de kook en voeg de azijn toe (hierdoor stollen de eieren sneller in het water). Roer met een lepel zachtjes rondjes in het water, maar niet te hard. Doe een ei in een kommetje en laat deze in het midden van de ‘draaikolk’ glijden. Laat het ei ca. 4 minuten garen in het water.
  7. Haal de gepocheerde eieren uit de pan met een schuimspaan, laat ze uitlekken en leg ze op de broodjes met zalm.
  8. Schep als laatste de saus eroverheen en bestrooi het geheel met een snufje peper en zout.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bron: Kanarie Club

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis