Recept met vis: poké bowl van Poké Perfect

We ontfutselden het recept voor hun signature dish: The Witzel!

poké bowl van poké perfect
SIMONE VAN DEN BERG

De poké bowl is een van de betere culinaire introducties van de afgelopen jaren. In 2016 opende Poké Perfect zijn deuren in Amsterdam en sindsdien is hun signature dish de The Witzel, vernoemd naar eigenaren Quinta en Gerrit Jan Witzel. Vol van smaak en gezonde ingrediënten, met onder andere zalm, komkommer, mango en avocado! Wij peuterden het recept bij hen los zodat je deze poké bowl nu ook thuis kunt maken. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
Voor de poké bowl
125 g

sushirijst

125 g

zalm van sushikwaliteit

100 g

komkommer

60 g

mango

30 g

lente-ui

avocado

1 tl.

oranje masago (viseitjes)

1 tl.

zwarte en witte sesamzaadjes

Voor de Simply Ponzu saus
30 mL

vers sinaasappelsap

1 el.

sojasaus

1 el.

mirin

1 tl.

sesamolie

1

snufje chilivlokken

Bereidingswijze
  1. Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
  2. Bereid de Simply Ponzu saus door alle ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen. Tip: laat de saus wat langer staan voor een vollere smaak.
  3. Snijd de zalm en mango in blokjes, de lente-ui in smalle ringen en de avocado in de lengte in schijfjes.
  4. Maak de bowl dan op. Doe de rijst in een kom en leg de blokjes zalm in het midden. Leg de komkommer, mango en lente-ui rondom de vis. Pak dan de avocadoschijfjes en leg ze als een waaier neer. Bestrooi het gerecht met de masago en sesamzaadjes. Serveer de Simply Ponzu saus in een bakje ernaast. 
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gezonde recepten