Recept met vis: poké bowl van Poké Perfect
We ontfutselden het recept voor hun signature dish: The Witzel!

SIMONE VAN DEN BERG
De poké bowl is een van de betere culinaire introducties van de afgelopen jaren. In 2016 opende Poké Perfect zijn deuren in Amsterdam en sindsdien is hun signature dish de The Witzel, vernoemd naar eigenaren Quinta en Gerrit Jan Witzel. Vol van smaak en gezonde ingrediënten, met onder andere zalm, komkommer, mango en avocado! Wij peuterden het recept bij hen los zodat je deze poké bowl nu ook thuis kunt maken.
Porties:
1
Totale Tijd:
0
uur
30
minuten
Ingrediënten
Voor de poké bowl
125
g
sushirijst
125
g
zalm van sushikwaliteit
100
g
komkommer
60
g
mango
30
g
lente-ui
avocado
1
tl.
oranje masago (viseitjes)
1
tl.
zwarte en witte sesamzaadjes
Voor de Simply Ponzu saus
30
mL
vers sinaasappelsap
1
el.
sojasaus
1
el.
mirin
1
tl.
sesamolie
1
snufje chilivlokken
Bereidingswijze
- Bereid de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Bereid de Simply Ponzu saus door alle ingrediënten met een garde door elkaar te kloppen. Tip: laat de saus wat langer staan voor een vollere smaak.
- Snijd de zalm en mango in blokjes, de lente-ui in smalle ringen en de avocado in de lengte in schijfjes.
- Maak de bowl dan op. Doe de rijst in een kom en leg de blokjes zalm in het midden. Leg de komkommer, mango en lente-ui rondom de vis. Pak dan de avocadoschijfjes en leg ze als een waaier neer. Bestrooi het gerecht met de masago en sesamzaadjes. Serveer de Simply Ponzu saus in een bakje ernaast.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io