Paella met chorizo en mosselen

Paella maken uit de Airfryer blijkt een koud kunstje.

image
Philips

Een paella uit de Airfryer? 't Kan heus waar. Dankzij het Philips Airfryer XXL bakaccessoire zijn ook risotto’s en gerechten met vloeistoffen mogelijk in het apparaat. Ook paella maken wordt dan een koud kunstje. 

En je keukenhulp kan nog zoveel meer. Grillen, bakken, braden, frituren. Sneller en gezonder dan een pan of frituur, want een Airfryer maakt gebruik van hete lucht. Een ingenieus systeem zorgt ervoor dat vet als het ware wegsmelt en opgevangen wordt onderin het apparaat, in plaats van dat het op je bord belandt. 

Inspiratie nodig? Wel, wat dacht je van mihoen met knoflookgarnalen. Of aardappel-geitenkaastaartjes. Je tovert er zelfs een appeltaart uit, als je wilt. Wat nou, bitterballen... Enfin. We gaan voor de paella. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Kooktijd: 0 uur 55 minuten
Totale Tijd: 0 uur 55 minuten
Ingrediënten
700 mL

hete visbouillon

1 el.

olijfolie 

100 g

chorizo

2

tenen geperste knoflook

1

kleine ui

1

rode punt paprika

100 g

doperwten

1

rode peper

1

klein blik tomatenblokjes

300 g

paellarijst of risottorijst

150 mL

Spaanse droge witte wijn

20 g

spaanse droge witte wijn

10

kleine mosselen

10

gepelde garnalen

100 g

gemengde zeevruchten

1

citroen

2

takjes verse peterselie

Aioli

Spaans brood

Extra

XXL bakaccessoire

Bereidingswijze
  1. Maak de paprika schoon en pel de ui. 
  2. Snij de ui, paprika, knoflook en chorizo in kleine stukjes. 
  3. Zet het bakaccessoire in de Airfryer en doe de ui, knoflook, paprika, doperwten, rode peper, chorizo, paellakruiden en risotto rijst in het bakje en bak dit aan in 10 minuten op 180 graden met een keer omroeren.
  4. Voeg de tomatenblokjes, zeevruchten, mosselen, garnalen toe en vul aan met de witte wijn en hete bouillon tot alles net onder staat. Bereid dit samen 10 minuten op 180 graden.
  5. Schep tussendoor de paella even om en vul aan met water tot alles weer onder staat.
  6. Bereid dit weer 10 minuten op 170 graden met een keer omscheppen.
  7. Proef of de rijst gaar is mocht dit niet zo zijn vul aan met heet water en bereid weer 10 min op 180 graden tot de rijst gaar is.
  8. Schep de paella uit in een schaal en serveer met de aioli en Spaans brood.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis