Insalata di polpo

Octopussalade uit Lekker Fred.

Insalata di polpo Lekker Fred
Rene Mesman

'Toen ik net met een snelkookpan begon te werken was ik best wel bang dat-ie zou ontploffen in mijn gezicht en dat ik dan voor eeuwig verminkt zou zijn. Het enige wat je niet moet doen is de deksel eraf halen als het pikkie nog omhoog zit. Je moet em ook niet te lang laten staan met te weinig vocht erin, dan trekt-ie krom. Lees de bijsluiter goed en kom niet aan bij me.' Een tip van Freddy Tratlehner bij dit recept uit Lekker Fred

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Kooktijd: 0 uur 45 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
Dit zijn de ingrediënten
1

pulpo (ca. 1/1½ kg, ingevroren polpo is ook goed of eigenlijk beter want daar wordt-ie mals van)

3

lauwerierblaadjes

1

kleine venkel

1

rooie ui

1

rooie peper

2

grote teentjes knoflook

1

rooie paprika

1

takje trostomaatjes

4

stengels bleekselderij

100 mL

olijvenolie

2

limoenen

Zout en peper

1 el.

paprikapoeder

Evt. geroosterd zuurdesembrood

Extra

Snelkookpan

Mandoline

Bereidingswijze
  1. Zoek op internet naar een tutorial over het schoonmaken van pulpo. Zet em op en doe het zoals zij het doen.
  2. Kook de pulpo met de lauwerierblaadjes en ongeveer 1 liter water 20 minuten in de snelkookpan. Nu is het alleen nog maar de rest van de groenten snijden en alles husselen. Als de pulpo klaar is, kan je em het beste 10 minuten in de pan zonder deksel erop laten afkoelen.
  3. Verwijder het groen van de venkel. Rasp de venkel met een mandoline op de fijne stand, of snij em zo dun mogelijk. Of waar je zin in hebt, maar zo doe ik ’t en het is mijn kookboek dus je wil waarschijnlijk weten hoe ik het altijd doe en dat is dus op deze manier. Doe dit ook met de rooie ui.
  4. Haal de zaadjes uit het pepertje als je ’t niet te heet wilt (als de rooie peper van een grote supermarkt komt, is­ie meestal niet zo heel heet). Snij het pepertje fijn. Pel de knoflook en snij em fijn. Snij de paprika in kleine blokjes van 5,3 x 5,3 millimeter (iets wat erop lijkt is ook prima). Snij de trostomaatjes door de helft. Snij de bleekselderij in kleine plakkies. Doe dit alles, dus ook de pulpo, venkel en rooie ui bij elkaar in een grote kom samen met de olijvenolie.
  5. Pers de limoenen uit. Doe er eerst de helft van het limoenensap bij en proef dan even. Doe er meer bij als je zuurder wilt (het mag best zuur zijn). Doe er wat zout en peper bij en proef. Hossel alles door elkander en laat het preferabel een dag en anders tot wanneer het nodig is staan. Gooi van aanzienlijke hoogte het paprikapoeder. Je kunt er ook nog geroosterd brood onder doen, dan voed je iets meer mensen.

Receptuur Freddy Tratlehner, sfeer Elza Jo van Reenen, fotografie Rene Mesman

Lekker Fred
Lekker Fred

Lekker Fred
Freddy Tratlehner
Carrera Culinair
€ 25

KOOP LEKKER FRED HIER

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis