Risotto met coquilles

Het is niet het meest gemakkelijke gerecht, maar deze risotto met Sint-Jakobsschelpen is wel overheerlijk. Neem de tijd voor het bereiden van de risotto, zorg dat de coquilles niet te gaar worden en dan smullen maar!

image
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Kooktijd: 0 uur 20 minuten
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
2

sjalotjes, gesnipperd

flinke scheut olijfolie

250 g

arboriorijst

500 mL

groentebouillon

zout

grofgemalen peper

8

coquilles (Sint-Jakobsschelpen)

scheutje hazelnootolie

Eventueel: handje geschaafde hazelnoot

Bereidingswijze
  1. Fruit de sjalotjes in een flinke scheut olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een dun laagje olie zijn bedekt. Voeg de bouillon er soeplepel voor soeplepel aan toe – voeg steeds als de rijst het vocht heeft opgenomen weer nieuwe bouillon toe. Roer regelmatig. Proef, breng op smaak met peper en zout.
  2. Wanneer de ristotto bijna al dente is en bak of grill dan de sint-jakobsschelpen kort op hoog vuur in wat olijfolie – ze moeten vanbinnen nog een beetje rauw zijn. Verdeel de risotto over 4 borden, leg op elk bord 2 schelpen, bedruppel met hazelnootolie en strooi ruim peper en eventueel hazelnoot over.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis