Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst

Deze halve zalm deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel - met een beetje extra parmezaan eroverheen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 35 minuten
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
1/2

zalm, filet van ca. 1 kilo

Verse peterselie

100 g

Parmezaanse kaas, geraspt 

4

tenen knoflook

1 el.

olijfolie

Zout 

Extra

Aluminiumfolie

Bakspray

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en spray een stuk aluminiumfolie in met bakspray.  
  2. Meng in een kleine kom de olijfolie, peterselie, Parmezaanse kaas en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Hou een klein beetje kaas apart.
  3. Leg de zalm op de folie op een grote, omrande bakplaat en verdeel het knoflookmengsel met een kwast of met je vingers over de zalm.
  4. Bedek met folie en plaats de zalm zo’n 15 tot 20 minuten in de oven tot hij gaar is. De tijd hangt af van hoe doorbakken je de zalm wilt.
  5. Strooi de resterende kaas over de zalm en serveer op een grote schaal.   

Recept via Delish.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis