Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst

Deze zalm deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel - met een beetje extra parmezaan eroverheen.

Wauw: als er een gerecht is dat ervoor zorgt dat je gasten stijl achteroverslaan, zónder dat je uren in de keuken hebt hoeven staan is het wel deze hele zalmfilet met knoflook-parmezaankorst. Super easy, zo gemaakt en zó lekker! Ideaal voor kerst of een ander feestelijk etentje. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 - 10 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 35 minuten
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
1 el.

olijfolie

2 el.

platte peterselie

25 g

Parmezaanse kaas, geraspt 

4

tenen knoflook, fijngehakt

1 1/2

kilo zalmfilet

citroenpartjes, om erbij te serveren

Extra

Aluminiumfolie

Bakspray

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en spray een stuk aluminiumfolie in met bakspray.  
  2. Meng in een kleine kom de olijfolie, peterselie, Parmezaanse kaas en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Hou een klein beetje kaas apart.
  3. Leg de zalm op de folie op een grote, omrande bakplaat en verdeel het knoflookmengsel met een kwast of met je vingers over de zalm.
  4. Bedek met folie en plaats de zalm zo’n 15 tot 20 minuten in de oven tot hij gaar is. De tijd hangt af van hoe doorbakken je de zalm wilt.
  5. Strooi de resterende kaas over de zalm en serveer op een grote schaal.   

Recept via Delish.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder