Vitello met verse tonijn en salsa verde-mayonaise
Deconstructed vitello tonnato!

Dit traditionele gerecht krijgt een extra twist met een stuk licht aangeschroeide verse tonijn en salsa verde in plaats van de tonijndressing die er normaliter bij wordt geserveerd.
kalfsmuis, aan 1 stuk
wortel, in grove stukken
stengel bleekselderij, in grove stukken
ui, gehalveerd
blaadjes laurier
takjes peterselie
tonijnfilet, in 4 stukken
bosje verse peterselie
takjes verse munt
teentje knoflook
eetlepels kappertjes
ansjovisfilets
rode wijnazijn
mosterd
mayonaise
Breng de groenten in een grote pan aan de kook. Voeg het vlees toe en laat op laag vuur zachtjes 15 min koken. Laat daarna het vlees in het kookvocht afkoelen. Snij het in flinterdunne plakjes, leg op een bord en dek af met plasticfolie. Pureer met een staafmixer voor de salsa verde-mayonaise alle ingrediënten behalve de mayonaise. Roer de mayonaise erdoor
Snij de tonijnfilet in 4 stukken en verhit de olie in een gril of koekenpan. Schroei in een grill of koekenpan met olie de tonijnstukken aan 2 kanten in 1 min per kant dicht. Leg op elk bord wat vitello (maak niet alles op), verdeel de tonijn erover, schep er wat saus over en geef de rest er apart bij.