Chinese knoflookgarnalen in rodepepersaus met eiernoedels

droge eiernoedels
grote rauwe garnalen
middelgrote ui, in halve ringen
tenen knoflook, fijngehakt
verse gember, geschild en in fijne reepjes
rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
maïs- of pindaolie
chilisaus
vissaus
water
maïzena
koriander, grof gehakt
Kook de noedels en hou ze warm. Pel de garnalen, maar laat de staart eraan zitten. Ontdoe ze van het darmkanaal en snij ze in tot aan de staart. Was en droog de garnalen. Bak ui, knoflook, gember en peper even aan in de olie en doe de garnalen erbij. Roerbak ze tot ze kleur krijgen en beginnen te krullen.
Meng chilisaus, vissaus, water en maïzena. Schenk in de wok en laat al roerend zachtjes koken tot de saus indikt. Serveer de saus met de noedels en garneer met koriander.
Vervang voor een vegetarische versie de garnalen voor 100 g gesneden shii-takes en 1 gesneden kleine paksoi.