Chinese knoflookgarnalen in rodepepersaus met eiernoedels

garnalen rodepepersaus eiernoedels
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
200 g

droge eiernoedels

200 g

grote rauwe garnalen

1

middelgrote ui, in halve ringen

4

tenen knoflook, fijngehakt

2

verse gember, geschild en in fijne reepjes

1/2

rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

2 el.

maïs- of pindaolie

3 el.

chilisaus

3 el.

vissaus

4 el.

water

1 tl.

maïzena

2 el.

koriander, grof gehakt

Bereidingswijze
Bereiding

Kook de noedels en hou ze warm. Pel de garnalen, maar laat de staart eraan zitten. Ontdoe ze van het darmkanaal en snij ze in tot aan de staart. Was en droog de garnalen. Bak ui, knoflook, gember en peper even aan in de olie en doe de garnalen erbij. Roerbak ze tot ze kleur krijgen en beginnen te krullen.

Meng chilisaus, vissaus, water en maïzena. Schenk in de wok en laat al roerend zachtjes koken tot de saus indikt. Serveer de saus met de noedels en garneer met koriander.

Vervang voor een vegetarische versie de garnalen voor 100 g gesneden shii-takes en 1 gesneden kleine paksoi.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis