Stoofpotje van venkel, kikkererwten en garnalen
Perfect tijdens herfstig en regenachtig weer!

knol venkel
tenen knoflook
olijfolie
paprikapoeder
blik tomatenblokjes à 400 g
handvol cavolo nero of boerenkool
blikje kikkererwten à 220 g
rauwe, gepelde grote garnalen
Snij venkel en knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok. Bak de venkel 5 min op laag vuur, voeg knoflook en paprikapoeder toe en roerbak nog 1 min. Doe de tomatenblokjes erbij en zet het vuur wat hoger. Laat 5 min tot een dikke saus inkoken. Hak de kool grof. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de koude kraan
Roer de groenten met versgemalen peper en zout naar smaak door de tomatensaus. Voeg een scheut water toe en laat 2 min doorkoken. Schep er de garnalen door en stoof ze nét gaar. Pas op dat ze niet papperig worden. Serveer in kommen. Lekker met brood erbij.