Rokerige hoemoessoep met polpo en gesmolten paprikaboter

Serveer deze stevige soep voor de lunch. Als voorgerecht kan natuurlijk ook, maar houd de porties dan bescheiden.

image
Receptuur Vanja van der Leeden, fotografie Carlfried Verwaayen, styling Judith Rasenberg

 Polpo en peulvruchten is een klassieke combinatie, dus waarom niet met hoemoes? 

- Gesponsord door Maza - 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de soep:
1

ui 

2

tenen knoflook 

3

takjes rozemarijn 

3 el.

olijfolie 

100 g

gele spliterwten*  

500 mL

groentebouillon 

1

bakje Maza Hoemoes 

En verder:
3 el.

gesmolten boter 

5 el.

olijfolie 

3 el.

gerookt paprikapoeder 

200 g

gekookte octopustentakels (Albert Heijn) 

1 el.

karwijzaad 

1/2

bosje dille, geplukt 

Bereidingswijze
Bereiding

Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in de olijfolie met de rozemarijn. Voeg de spliterwten en de groentebouillon toe en kook in 20 min zacht. Vis de rozemarijn eruit en voeg een bakje Maza Hoemoes toe. Pureer de soep glad en voeg evt extra water toe als de soep te dik is. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Houd warm, maar laat niet koken.

Bestrijk de octopustentakels met olijfolie en bestrooi met karwijzaadjes. Bak ze in een koekenpan krokant en snij ze in plakjes. Smelt de boter in een steelpan met de olijfolie en voeg het gerookte paprikapoeder toe.

Schep de soep in borden en leg er plakjes octopus in, druppel er gesmolten paprikaboter over en garneer met dille.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis