Gegrilde slakropjes met ei, zure rode ui en ansjovismayonaise

Ja, je leest het goed: sla kun je grillen en het is heerlijk!

slakropjes ei uit
Receptuur & foodstyling ingmar Niezen, fotografie Harold Pereira, styling Mirjam van der Rijst
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
50 mL

melk

2

tenen knoflook, in dunne plakjes

1

blikje ansjovis, uitgelekt

2 tl.

citroensap

50 mL

olijfolie

1

rode ui, in dunne ringen

50 mL

wijnazijn

2 tl.

suiker

4

kropjes little gem, in parten

2

hardgekookte eieren, in parten

peper en zout uit de molen

Extra

grillpan

Bereidingswijze

Verwarm voor de ansjovismayonaise de knoflook in de melk in een pannetje. Laat de ansjovisfilets in de warme melk oplossen en haal van het vuur. Voeg citroensap, zout en peper toe. Pureer met een staafmixer en voeg langzaam de olie toe tot een dunne mayonaise ontstaat.

Roer de wijnazijn en suiker door elkaar en schep de uiringen erdoor. Verhit een grillpan. Bestrijk de parten sla met olie en gril een paar seconden op elk snijvlak tot ze net bruin worden. Leg op een bord, garneer met de uienringen en partjes ei. Geef de ansjovismayonaise apart erbij.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vis